Organisatieadvies

Bedrijven vooruit helpen om duurzaam succesvoller te worden, maar vooral te blijven: dat is wat we doen bij organisatieadviesbureau de Golf. Daarbij kijken we onder andere naar de kern van de organisatie: de werknemers en het management. Beide partijen beïnvloeden de cultuur en het gedrag binnen een organisatie. Denk hierbij aan hoe medewerkers functioneren binnen een bedrijf. Hebben ze er nog een beetje zin in? Is een team ook echt een team of slechts een groep zonder gezamenlijk doel? Ook kijken we naar de leiderschapskwaliteiten / mogelijkheden van het management en de onderlinge harmonie. Zijn deze punten in balans? Dan zal een organisatie als vanzelf groeien en ontwikkelen. Soms zijn er maatregelen nodig om dit in beweging te zetten. Dat alles doen wij met een praktische en pragmatische aanpak. Geen vuistdikke rapporten, maar spot-on advies dat direct in de praktijk kan worden ingezet. Immers: je bedrijf is net een golf, het moet in beweging blijven!

Wij bieden u duurzaam advies met de volgende diensten:

 

Organisatie- en teamontwikkeling
Iedere organisatie streeft naar voortdurende verbetering. Om dit doel te bereiken dienen in vele gevallen oude patronen te worden doorbroken om een organisatie of een team in beweging te krijgen.

Meer over organisatie- en teamontwikkeling –>

Herstructurering
Zit uw organisatie op slot of is er weinig beweging in te krijgen? Soms zijn er rigoureuze maatregelen nodig om uw organisatie weer te laten bloeien. Organisatieadviesbureau de Golf ondersteunt u bij de besluitvorming en het doorvoeren van structurele veranderingen.

Dit kunnen we voor u betekenen –>

Ontwikkeling management
De rol van het management is leidend voor de ontwikkelingen binnen een organisatie. Blijven leren en ontwikkelen is als management dan ook van essentieel belang. Alleen op deze manier laat u uw bedrijf continu excelleren.

Zo doen we dat –>

Interim management
Organisatieadviesbureau de Golf biedt pragmatische hulp bij tijdelijke problemen op managementniveau. We kunnen snel inspringen en schakelen op ieder niveau.

Lees meer over Interim-management –>

Reageren is niet mogelijk